Free Call 210-38.00.259
Τα Πέρα Πλάσματα Alive στο Σταυρό του Νότου

Τα Πέρα Πλάσματα κάνουν την πρεμιέρα τους στις ζωντανές εμφανίσεις στη μεγάλη αίθουσα του Σταυρού του Νότου!!!

Το βιβλίο-CD, «Το τραγούδι του εαυτού μας».
Ο συγγραφέας Γιάννης Τσαμαντάκης.
Το μουσικό σχήμα Τα Πέρα Πλάσματα.
Οι Εκδόσεις OTAN.

Παρασκευή 6 Δεκέμβρη – 10:00′ μμ
Σταυρός του Νότου – Facebook event

Όλο «Το τραγούδι του εαυτού μας» (concept album 75 λεπτών, Εκδόσεις OTAN, βασισμένο στον Walt Whitman) με 10μελή μπάντα.

Το Live Streaming (& το βίντεο) παρέχεται με την υποστήριξη της Streamia.

Συμμετέχουν Τα Πέρα Πλάσματα Αlive:

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΥΦΑΙΝΩ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

«Το διάβασες; Πες τη γνώμη σου στο Bookia!»
Βαθμολόγησε στο Bookia αυτό το βιβλίο και γενικά τα βιβλία που διαβάζεις!

Τα Πέρα Πλάσματα, «Το τραγούδι του εαυτού μας», Εκδόσεις OTAN

Ο Walt Whitman ξαναζωντανεύει εν έτει 2019 (200 χρόνια από τη γέννηση του).

Concept album cd με βιβλίο 88 σελίδων από Τα Πέρα Πλάσματα του Γιάννη Π.Π. Τσαμαντάκη, βασισμένο στο ποίημα “Song of myself – Walt Whitman” (σε πρώτη παγκόσμια) με τη συμμετοχή: 25 τραγουδιστών, 14 μουσικών, 16 ηθοποιών και 15 εικαστικών.

Διατίθεται από τις εκδόσεις “Όταν” σε 4 διαφορετικά εξώφυλλα, ώστε ο καθένας να επιλέξει το Τραγούδι του Εαυτού Μας που του ταιριάζει!!!

Κάθε όνειρο χρειάζεται τον ονειροπόλο του, όπως και κάθε σιωπή τη φωνή της, για να ακουστεί. Το τραγούδι της σιωπής είναι το πιο δυνατό καθότι είναι ο ήχος της ψυχής. Γέλια, χάχανα, σιωπή… φθόγγοι, νότες, σιωπή… συλλαβές, λέξεις, προτάσεις, σιωπή. Κάθε έναρξη είναι από σιωπή και κάθε ολοκλήρωση σε σιωπή θα καταλήξει.

Στην ησυχία μαθαίνεις ν\’ ακούς, στην ησυχία να θυμάσαι. Ακόμα και οι κραυγές που θέλουν να εκφραστούν, σε λευκό καμβά σιωπής χρωματίζουν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις σκιές, αυτές τις υπέροχες ευάλωτες υπάρξεις που παίζουν με τα μάτια μας, το μυαλό μας, το πέρα μας, αλλάζοντας σχήματα συνεχώς, γίνονται ένα με εμάς και μας αγκαλιάζουν. Κάποιες διψάνε να είναι δίπλα μας και κάποιες να το σκάσουν, να απομακρυνθούν και να χαθούν στο άπειρο. Ακόμα και αυτά τα άυλα, ακαθόριστης υφής, πλάσματα θέλουν το φως τους για να υπάρξουν ή, πιο σωστά, θέλουν το φως τους για να εμφανιστούν και να αρχίσουν τα παιχνιδίσματά τους. Φαινομενικά σιωπηλά πλάσματα και αυτά, μα οι τόσες αναμνήσεις που κουβαλάνε σίγουρα έχουν να διηγηθούν πολλά. Σιωπηλά προσέρχονται και σιωπηλά αποχωρούν. Μα στο μεσοδιάστημα πόσο δυνατά “σιωπούν”, ε;

Εγώ τυγχάνει να είμαι από τους τυχερούς που βρίθω από σιωπή ή ησυχία (πείτε το όπως θέλετε), περιλούζομαι από φως και τα γεννησιμιά του, και, φυσικά, ακόμα μπορώ να ονειρεύομαι μέσα από τα όνειρα των ονειροπόλων που έζησαν, ζουν, και θα ζούνε στη χώρα του παντοτινά, στη χώρα που ό,τι είναι γνωστό το απορρίπτουν και γράφουν ιστορία. Όχι με σινική μελάνι ή κάρβουνο αλλά με ανάταση ψυχής.

Όσο για την αγάπη; Μα με αγάπη προϋπήρξα, με αγάπη γεννήθηκα, με αγάπη έζησα και αγάπη είμαι. Όπως και εσύ… απλά ίσως δεν το έχεις αισθανθεί σε όλο το μεγαλείο της. Εκεί, στα Πέρα μέρη, όμως, στο τέλος της ιστορίας μας, σε αγάπη θα αφεθείς. Αρκεί να θυμηθείς τι περικλείεις από πάντα και πλέον ευάλωτος να ξαναγεννηθείς.

Μπορείς να μείνεις τώρα ή να φύγεις, γιατί ξεκινάει ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, ένα ταξίδι προς την αληθινή επιστροφή ήθελα να πω… αλλά κάτι μου λέει πως τελικά διψάς να πορευθείς και συ μαζί μας. Όχι μπροστά ή πίσω μου. Σε θέλω δίπλα μου. Προτού να γεννηθώ από τη μάνα μου, γενιές με οδήγησαν εκεί.

Είμαστε ένα, δεν το ξέρεις; Είναι ώρα να εξηγηθώ – ας ορθώσουμε το ανάστημα.

Τραγουδιστές (με σειρά εμφάνισης) : Δημήτρης Βοζαΐτης, Μαρία Ιωαννίδου, Μιχάλης Κωτσόγιαννης, Γιάννης Τσαμαντάκης, Σαλίνα Γαβαλά, Μαρία Λυμπεράκου, Μαρία Νίκα, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, Κατερίνα Σούσουλα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σταύρος Παπασταύρου, Μαρία Λατσίνου, Άννα Δακουρού, Σοφία Καρμή, Μάριος Τσόλιας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Παπουτσάς, Σοφία Βόσσου, Μάνος Μπαρίκος, Όλγα Καμηλάρη, Αντώνης Δήμου, Ελπίδα, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Αναστάσιος Στέλλας, Ρόμπερτ Γουίλιαμς.

Ηθοποιοί : Μενέλαος Χαζαράκης, Ελένη Κοκκίδου, Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Ελίνα Βλαχοκώστα, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Σωκράτης Πατσίκας, Βασίλης Κρητικός, Μάκης Πατέλης, Κώστας Σαββιδάκης, Μαρία Ρήγα, Άννα Καλαΐτζίδου.

Μουσικοί : Πέτρος Κουτρουμπής (κιθάρες, μπάσο, μαντολίνο), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Φώτης Σιώτας (βιολί), Γιάννης Τσόλκας (πιάνο, πλήκτρα), Δημήτρης Παπατσαρούχας (πλήκτρα), Σωκράτης Γανιάρης (τύμπανα, κρουστά), Κώστας Μπορμπόλης (μπάσο), Δημήτρης Ευσταθόπουλος (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Βλάχος (τύμπανα), Βασίλης Ντρουμπογιάννης (πιάνο), Βασίλης Ούτσιος (φλάουτο), Γιώργος Τζαβάρας (κιθάρα), Κώστας Κούλης (τύμπανα), Δρόσος Σκυλάς (κρουστά), Λάζαρος Παπαγεωργίου (τύμπανα).

Εικαστικοί : Γιώργος Κόρδης, Δημήτρης Γέρος, Γιάννης Αδαμάκης, Μιχάλης Μαδένης, Γιώργος Χουλιαράς, Μιχάλης Μανουσάκης, Θοδωρής Τσενόγλου, Κατερίνα Χαδουλού, Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, Βάσω Κυριάκη, Tuiyo Frogs, Μάΐρα Κούβελου, Σοφία Κατσαρού, Σεμίνα Λάνταβου, Νίκος Παπαδάκος, Γιώργος Ζιάκας, Σωτήρης Σόρογκας, Κώστας Ηρακλής Γεωργίου.

Συμμετέχει με 17 μικροκείμενα ο συγγραφέας-ποιητής Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

Ο Γιάννης Τσαμαντάκης γεννημένος το 1976, γράφει ποίηση και στίχους εδώ και είκοσι χρόνια. Το βιβλίο “Τα πέρα πλάσματα” είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή. Λάτρης του σκληρού ήχου, ραδιοφωνικός παραγωγός και αθλητής χειροσφαίρισης (χάντμπολ).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *